PAPA SUB TIRUL TRADIȚIONALIȘTILOR

Potrivit unui raport prezentat de autorul și jurnalistul catolic Antonio Socci în ziarul The London Times, 12 cardinali care l-au sprijinit pe Papa Francisc la alegerile din martie 2013, se tem acum că reformele sale controversate pot crea o schismă în Biserică, și deaceea, fac presiuni ca Papa să demisioneze. Socci a declarat: „La patru ani după ce Benedict al XVI-lea a renunțat la funcție, rolul lui de pe scenă fiind luat de Bergoglio, situația Bisericii Catolice a devenit explozivă, la marginea schismei, situație ce ar întrece dezastrul produs de Luther, mișcare reabilitată acum de biserica lui Bergoglio”.
Principalele critici aduse Papei sunt îndreptate împotriva susținerii și promovării globalizării, abandonării învățăturilor morale catolice tradiționale cât și a dogmei care afirmă că nu există mântuire în afara Bisericii Romano-Catolice. Inițiativele sale interreligioase cât și declarația că creștinii și musulmanii se închină aceluiași Dumnezeu au alarmat multă lume.Tradiționalul catolic LifeSiteNews notează: „Cea mai nouă și extraordinară dezvoltare se datorează capului Bisericii Romano-Catolice:

•Proclamând că „Prozelitismul este cea mai puternică otravă împotriva ecumenismului“ și „Prozelitismului este un nonsens solemn, nu are logică”
•Proclamând că „Teologia Eliberării (interpretare a teologiei creștine care pune accentul pe o preocupare accentuată pentru eliberarea celor oprimați) a fost un lucru bun pentru America Latină”
•Schimbând aplicațiile tradiționale ale învățăturilor morale catolice
•Făcând apeluri „pentru apărarea surorii noastre, Mama Pământ” acceptând revendicările alarmiste false cu privire la schimbările climatice provenite „dintr-un consens științific foarte solid“
•Vorbind despre desființarea capitalismului, cu apeluri la o nouă ordine economică internațională de sorginete marxistă
•Îndemnând la deschiderea frontierelor pentru milioane de imigranți islamici fără documente legale, cu propriile lor legi bazate pe religie și cultură radical diferită.
Tot aici, Papa este criticat pentru că și-a dat mâna cu „dușmanii marcanți ai creștinismului, adepți ai Noii Ordini Mondiale” și promovează „o listă de priorități lumești, de justiție socială modernă – care domină acțiunile și declarațiile Vaticanului de astăzi”. Se atrage atenția asupra unei cuvântări susținute de cardinalul italian Biffi, din vremea predecesorului, Benedict, care afirma că Anticristul este printre noi. Cardinalul s a inspirat din scrierile unui filozof religios rus, Vladimir Soloviev: „Anticristul se prezintă pe sine ca pacifist, ecologist și ecumenist… El va convoca un consiliu ecumenic și va urmări consensul tuturor confesiunilor creștine, abordând pe fiecare în parte. Masele îl vor urma, cu excepția unor mici grupuri de catolici, ortodocși și protestanți, care îi va zice: „Tu ne dai totul, afară de ce ne interesează, pe Isus Hristos, crucea și învierea Sa”. Cardinalul declara că acesta este pericolul cu care se confruntă creștinii în zilele noastre … Fiul lui Dumnezeu nu poate fi redus la o serie de proiecte bune gândite de o mentalitate predominant lumească”.
Deși site-ul nu face referire în mod direct la Papa Francis, modul în care este formulat articolul apropie acest Papă de Antihrist. Și asta vine de la un romano-catolic!

Reclame