Coasta de Fildeș-la un pas de a fi islamizată

Acum 100 de ani , Coasta de Fildeș se afla sub semnul  renașterii creștine. Acum, creștinii se confruntă cu o constrângere exercitată de populația musulmană, susținută și de guvern. Migrațiile musulmane masive din țările vecine au împins țara spre un punct critic.

Statisticile demonstrază că astăzi,  numai o treime din totalitatea populației țării este băștinașă. Guvernul, condus de președintele musulman Ouattara, a militat pentru naturalizarea a mai bine de 2 milioane de migranți, 70% din ei fiind musulmani.

Expansiunea rapidă a populației musulmane din Coasta de Fildeș este un exemplu clar de islamizare încurajată de guvern, în acord cu dawaa – transmiterea mesajului unicității  lui Allah – prin care se țintește islamizarea întregii societăți. Asaltul rapid și neașteptat al islamului asupra identității locuitorilor Coastei de Fildeș are implicații ample în regiune. Islamul constituie  religia cu cea mai mare creștere a credincioșilor, până în 2050 se preconizează o creștere a numărului lor, de la 250 mil. – cât sunt în prezent în Africa subsahariană – la 670 mil în 2050.

Coasta de Fildeș se află într‑un moment de răscruce iar creștinismul devine o minoritate într‑o țară în care a prosperat cu mai puțin de un secol în urmă. (Informații preluate de la organizația creștină Barnabas Fund)

Reclame